1000 euro lenen
Duizend euro is tegenwoordig geen groot bedrag voor veel huishoudens. Echter wie op het minimum inkomen leeft zal ervaren dat het bepaald niet meevalt om 1000 euro te sparen. Veel bedrijven lenen tijdelijk personeel in met een beperkt aantal uren en met een uurloon op het minimum.
Voor iemand van 23 jaar en ouder betekent dit dat je uurloon rond de 9 euro zal zijn. Het is dan bijna onbegonnen werk om 1000 euro te sparen om bijvoorbeeld te beleggen en zo meer geld te verdienen. 1000 Euro lenen is dan een mogelijkheid. Ook tijdelijk personeel wat al een tijdje via een uitzendbureau op contract werkt kan een lening aanvragen of zelfs een hypotheek afsluiten. De werkgever kan dan een intentieverklaring invullen dat ze jouw in de nabije toekomst een vast contract willen aanbieden.

Beleggen

De beurs is de tweede helft van 2014 en in de eerste maanden van 2015 met een stevige opmars begonnen. Na jaren van stilstand en achteruitgang stoomt de AEX op naar de 500 punten grens. In 2001 lag de piek op 700 punten. Tijdens de economische crisis zakte de beurs in 2008 naar 270 punten. De economie trekt weer zachtjes aan de de deskundigen voorspellen een lichte groei voor de Nederlandse economie. Doordat de seinen op groen staan stappen particuliere beleggers massaal weer in. Als je geen geld hebt en toch mee wilt doen is het misschien aantrekkelijk om wat geld te lenen. Om een rekening te openen bij online aandelenplatform Binck is wat startgeld nodig. Men kan hiervoor 1000 euro lenen om ook te profiteren van de groei van de aandelenmarkt.

Belastingvrij

Geld wat namelijk verdiend wordt met aandelen is belastingvrij. Als je een goede keuze maakt met je aandelen en het rendement is 25% in een paar maanden dan heb je dus 250 euro verdiend waarover geen belasting hoeft te worden betaald. Omdat de aandelenmarkt een opwaartse trend kent is het aannemelijk dat de kans om wat geld bij te verdienen groter is dan dat je het verliest. Sommige aandelen keren ook dividend uit. Hierover moet 25% dividendbelasting betaald worden. De belastingdienst vult tegenwoordig veel financiƫle informatie al vooraf in als je je belastingaangifte wilt doen. De dividendbelasting wordt ook automatisch ingevuld; er is geen omkijken naar.