Binaire opties

Binaire opties

Mensen die van een gokje houden kunnen hun kansen grijpen met binaire opties. De opties kennen namelijk ultrakorte looptijden; het kan een minuut zijn, een uur, een paar uur of een week. Een minimum inleg is al mogelijk vanaf 100 euro. Dit is in vergelijking met forex trading erg laag en maakt een instap gemakkelijk. Kopers krijgen een vaste waarde uitgekeerd. Dit is vaak een verdubbeling van de inzet. Als men verliest daarentegen dan is de gehele inleg verloren.
Veel mensen zien binaire opties meer als een zaak van voorspellen (gokken) dan als beleggen. Hoe zeker kan je weten wat de beurskoers van bijvoorbeeld Apple is over een minuut of over 5 minuten?

Welke binaire opties zijn er?

Een grote broker in Nederland is IG. Zij hebben de volgende opties:
– One Touch (wordt een bepaald niveau bereikt?)
– Ladder (zal het niveau hoger of lager zijn?)
– Hi-Lo (Hoog-Laag van de markt binnen een bepaalde tijd)
– Tunnel (blijven bewegen tussen twee punten?)
– Target (sluiten tussen twee bepaalde punten)
– Up/Down (hoger of lager)

Kans op winst

Kopers kunnen de opties eenvoudig aankopen op het internet. De onderliggende waarden zijn aandelen, AEX, grondstoffen of rentebesluiten.
Op de site van de AMF staat een mooi voorbeeld van wat je kan verwachten als je gaat handelen. In dit voorbeeld betaal je 50 euro voor de binaire optie. Bij winst ontvangt men 40 euro; bij verlies is men de inleg kwijt. Terecht wijst de AMF er op dat je dus meer keren het de uitkomst goed moet voorspellen dan fout. Als je 10 keer meedoet en daarvan 5 keer wint en 5 keer verliest dan heb je uiteindelijk een verlies (250 verlies versus 200 winst). Je zal dus meer keren moeten winnen dan verliezen en dat is op de langere termijn statistisch erg lastig. Binck waarschuwt dan ook op zijn website dat binaire opties verslavend kunnen werken en dat het bijna onmogelijk is om er een winst aan over te houden.

Contract for Difference (CFD)

Binaire opties lijken best wel op een Contract for Difference (CFD). Toch zijn er een paar behoorlijke verschillen tussen deze twee. Bij een binaire optie ligt de zaak het simpel: je krijgt de volle winst of je verliest de gehele inleg. Ook al is je voorspelling minimaal dan krijg je toch de gehele winst. Bij een CFD is het mogelijk om met een hefboom te werken. Je hoeft dan niet de gehele waarde van de aandelen te betalen maar slecht een bepaalde onderliggende waarde (meestal 10-20%). Je bent hierdoor in staat om meer aandelen te kopen waardoor de winst veel hoger zal zijn als je het bij het juiste eind hebt. Het grote nadeel van de CFD is dat bij verlies de hefboom je verlies enorm zal vergroten. Het is hierdoor mogelijk dat het verlies groter is dan je inleg en je al je geld kwijt kan zijn. Beleggingsfondsen kunnen de klant verplichten om extra geld te storten op zijn beleggingsrekening bij gebruik van CFD’s. Meer over het verschil tussen CFD’s en binaire opties lees je op http://binaire-opties.tips/verschil-cfd.’

Minder risico

Wil je wel beleggen maar met veel minder risico? Dan zijn groene oblifaties een goede keus. Ook met crowdfunding kun je hele redelijke rendementen maken. Ook hier geldt: hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Beleggers met weinig ervaring kunnen een cursus leren beleggen volgen. De prijzen van deze cursussen variĆ«ren van gratis tot honderden euro’s.